5 vinkkiä to do -listan tuhoamiseen

tehokkuus
5 vinkkiä to do -listan tuhoamiseen

Aika on tärkein resurssimme.

Joskus jäämme loukkuun kiireen keskelle ja keskitymme asioihin, joilla ei ole merkitystä kasvun kannalta. Digimaailmassa huomio herpaantuu helposti ja yllättävät tehtävät onnistuvat nanosekunnissa varastamaan ajatukset pois olennaisesta.

Etsin jatkuvasti tapoja, joilla voin tehostaa tekemistäni ja edesauttaa haastavienkin tehtävien loppuunsaattamista. Yksi palkitsevimmista fiiliksistä on se, kun voin vetää yli vaativan projektin tai tehtävän, joka on kummitellut tekemättömänä to do -listallani.

Vinkit tehtävälistan tuhoamiseen

1. Sitoudu saattamaan aloittamasi projekti loppuun. Yap, tämä oli sanottava. Epäonnistuminen tapahtuu vasta silloin, kun päätämme luovuttaa. Tee itsellesi lupaus siitä, että priorisoit tavoitteesi korkealle ja raivaa aikaa tekemiselle.

2. Pilko projekti mahdollisimman pieniin tehtäviin. Koko kakkua ei tarvitse haukata kerralla. Suurikin kokonaisuus taittuu pilkottuna pieniin, 10–20 minuuttia kestäviin minitehtäviin. Kuvittele kuinka paljon saat päivän aikana aikaan, kun varaat kolme kymmenen minuutin aikaikkunaa vain näiden pikkuisten töiden suorittamiselle!

3. Aloita päiväsi epämiellyttävimmällä tehtävällä. Tarttumalla toimeen poistat itseltäsi mahdollisuuden siirtää epämukavuusalueellesi vievää työtä seuraavalle päivälle. Saavuttamalla onnistumisen tunteen heti ensimmäisenä aamulla saat potkua päivään ja ruokit motivaatiotasi jatkaa päivän muihin haasteisiin.

4. Aseta itsellesi aikaraja. Luo realistisia deadlineja ja varaa aikaa kompastuksille. Seuraa kehittymistäsi ja projektin etenemistä joka viikko. Luo itsellesi kalenterimuistutuksia ja pyydä luotettavaa henkilöä pitämään kirjaa edistymisestäsi.

5. Pidä tauko. Anna itsellesi lupa palautua. Lähde lenkille, lue, kuuntele ja vietä aikaa inspiroivien tyyppien seurassa. Elämä on tässä ja nyt, salli itsellesi vapaapäiviä ja nauti niistä!

Haluan muistuttaa sinua siitä, ettei mikään ole mahdotonta ja jokaiseen ongelmaan on olemassa ratkaisu. Joskus onnistuminen vaatii alle monta epäonnistumista. Totuus on, että sinulla on käytettävissäsi kaikki työkalut ja resurssit – fakta on, että kykenet ihan mihin vaan!

Tarttumalla härkää sarvista ja ottamalla pieniä askelia joka päivä onnistut varmasti, siitä olen satavarma. Tsemppiä tekemiseen!

Mel | @iammelschmidt

🔥 Liity Kasvuakatemian uutiskirjelistalle! Kiitoksena lähetämme sinulle pääsyn Elämänpyörä -työkaluun, jonka avulla tarkastelet elämäsi tasapainoa ja löydät yhden osa-alueen jota työstää.

Uusimmat blogipostaukset

5 vinkkiä sisällöntuotantoon ja some-markkinointiin

Elämänpyörä-työkalu avuksi elämän resetoimiseen

Domainin eli verkkotunnuksen rekisteröinti