Mitä on sisältömarkkinointi + 5 sisältömuotoa jotka huomioida omassa tekemisessä

sisältömarkkinointi
Mitä on sisältömarkkinointi

Perinteiset markkinointitekniikat menettävät jatkuvasti tehoaan. Yleisö ja asiakkaat ovat siirtyneet verkkoon, jossa brändit kilpailevat keskenään huomiosta.

The Content Marketing Institute kuvailee sisältömarkkinointia vapaasti suomennettuna seuraavasti:

"Sisältömarkkinointi on strateginen markkinoinnin lähestymistapa, joka keskittyy luomaan ja jakamaan arvokasta, relevanttia sekä johdonmukaista sisältöä houkutellakseen tarkasti määriteltyä yleisöä edistääkseen kannattavaa asiakkaan toimintaa."

Sen sijaan että brändi yrittäisi tuoda itsensä asiakkaan eteen kampanjaluontoisella markkinoinnilla (outbound), pyrkii se siihen, että potentiaalinen ostaja hakeutuu itse vuorovaikutukseen brändin kanssa (inbound). Laadukkaat, asiakasta kiinnostavat ja palvelevat sisällöt ovat keskeisessä osassa, kun brändi pyrkii kasvattamaan vetovoimaansa.

Avainasemassa ovat sisällöt, joita asiakas haluaa kuluttaa niiden tuoman arvon ansiosta. Tyypillisesti asiakkaalle arvokas sisältö on jokin näistä:

• informatiivinen
• kouluttava/opastava
• viihdyttävä
• inspiroiva/motivoiva
• kiistanalainen.

 Menestyksekkään sisältömarkkinoinnin salaisuus #1 on arvo.

8 sekuntia aikaa vakuuttaa katsoja sisällön arvokkuudesta

Ei ole yhdentekevää miten ja minkälaisessa muodossa asiakkaan arvostama sisältö toimitetaan. Microsoftin julkaiseman raportin mukaan ihmisen keskittymiskyky on 8 sekuntia, mikä on vähemmän kuin kultakalalla (9 sekuntia). Sisältömarkkinoijalle kysymys kuuluukin: kuinka vakuuttaa katsoja kahdeksassa sekunnissa siitä, että sisältö (oli se sitten blogipostaus, video tai Instagramin karusellipostaus) on niin arvokasta että se kannattaa kuluttaa kokonaisuudessaan?

Sisältömarkkinoinnin muotoja on hurja määrä ja markkinoijalle/brändille onkin erityisen tärkeää tuottaa jatkuvasti kohdeyleisöä vetoavaa sisältöä juuri sellaisessa muodossa, jota yleisö on kiinnostunut kuluttamaan. Olit sitten kokenut sisältömarkkinoija joka haluaa päivittää sisältötrategiaansa tai henkilö joka miettii kuinka aloittaa sisältömarkkinointi, on hyvä pohtia kuinka tekemisestä saa parhaan mahdollisen hyödyn sekä itselle että asiakkaalle. Esittelen tässä 5 sisältömuotoa, joita hyödyntämällä rakennat itsellesi liidejä generoivan sisältöstrategian.

1. Lyhyet videojulkaisut. Ei liene yllätys että lyhyet (alle 60 sekuntia pitkät) videosisällöt ovat erinomainen keino nostaa brändin tunnettuutta. TikTokin ja Instagramin tavoin myös Youtube on lanseerannut oman lyhytvideoalustansa (Shorts).

2. Podcastit. Markkinointinero Gary Vaynerchuck nosti äänimuotoiset sisällöt jalustalle jo vuosia sitten. Suomen Podcast Median mukaan podcastien parissa halutaan ennen kaikkea viihtyä ja oppia uutta. Erityisen kiinnostavaksi sisältömarkkinoinnin muodoksi podcastit tekee se, että podcastien kuuntelijat ovat varsin sitoutuneita ja podcastejä kuunnellaan enimmäkseen ilta-aikaan (lue: vapaa-ajalla).

3. Blogit ja artikkelit. Vaikka ääni- ja videosisällöt ovat nousseet suuren suosioon, ei laadukkaasti kirjoitettujen artikkelien voimaa tule väheksyä. Tekstien avulla brändi nostaa esiin asiantuntijuuttaan ja kykenee auttamaan asiakastaan syvemmällä tasolla.

4. Uutiskirjeet. Yksi markkinoinnin keskeisimmistä tavoitteista on kasvattaa luottamusta ja aitoja suhteita asiakkaisiin. Uutiskirjeet ovat edelleen erinomainen tapa tarjota asiakkaalle hänen kaipaamaansa arvoa ja vakuuttaa hänet siitä, että brändi on oikea taho auttamaan tätä ratkaisemaan hänen ongelmansa.

5. Infografiikat. Tiedon jakaminen visuaalisia elementtejä ja grafiikkaa hyödyntäen on upea tapa tehdä toimivaa sisältömarkkinointia. Visuaalisuus auttaa viestin perillemenoa ja auttaa brändiä myös erottumaan joukosta. Infografiikat taipuvat moneen ja niitä kannattaakin hyödyntää verkkosivuista some-postauksiin.

Sisällöt ovat tärkeä osa jokaisen brändin ja yrityksen markkinointia. Vaikka sisältömarkkinointi on jo vakiintunut keino lisätä brändin tunnettuutta, ei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa.

Mel | @iammelschmidt

🔥 Kaipaatko ideoita sisältömarkkinointiin? Liity Kasvuakatemian sisäpiiriin tilaamalla Kasvukirje. Kirjeessä lähetämme sinulle vinkkejä ja työkaluja brändäykseen, sisällöntuotantoon sekä bisneksen rakentamiseen.

Uusimmat blogipostaukset

5 vinkkiä sisällöntuotantoon ja some-markkinointiin

Elämänpyörä-työkalu avuksi elämän resetoimiseen

Domainin eli verkkotunnuksen rekisteröinti