Onko 200 some-seuraajaa liian vähän?

sosiaalinen media
Onko 200 some-seuraajaa liian vähän?

Muutama viikko sitten törmäsin Instagramissa julkaisuun, jossa sanottiin: "200 seuraajaa ei ole yhtään mitään". Aloin siinä hetkessä pohtimaan asiaa, onko se oikeasti niin, sillä samoihin aikoihin olimme saavuttamassa 200 seuraajan rajapyykkiä Kasvuakatemian Instagram -tilillä. Mutta onko 200 seuraajaa oikeasti ihan turha määrä?

Ihana kamala sosiaalinen media

Ihana se on koska:
- somesta löytää mielenkiintoisia ihmisiä, brändejä ja yrityksiä
- siellä voi inspiroitua
- sieltä löytyy paljon hyviä ja positiivisia asioita, joista ammentaa omaan elämäänsä
- some on paikka jossa voi kohdata ihmisiä sekä osallistua keskusteluun
- ja kyllä, some on myös usein paikka, jossa potentiaalinen asiakas törmään brändiin ensimmäistä kertaa.

Viime vuosien aikana somesta on kuitenkin tullut myös todellinen syöppö. Moni pienyrittäjä haluaa menestyä siellä koska alustat ovat ilmaisia, eikä aloittamiseen tarvita suurta pääomaa – yleensä vain oma aika riittää. Kun somea oppii tekemään taitavasti, on sillä myös usein korkea ROI, return of investment, eli tuotto-odotus omalle investoinnille.

Mutta mitä jos on siinä tilanteessa, että on "vain" 200 seuraajaa?

Ensimmäiseksi haluan puhua sanasta vain, laittamalla asioita perspektiiviin. Jos sinulla on 25 seuraajaa, olet vetänyt puoleesi saman verran ihmisiä kuin koululuokassa on. Tilausajoja tarjoava firma ilmoitti nettisivuillaan että heidän suurin bussi on 66 paikkainen. Toisin sanoen, jos sinulla on 100 seuraajaa, olet vetänyt puoleesi enemmän ihmisiä kuin mitä isoon bussiin mahtuu porukkaa. 

Pandemian aikana kävin puhekeikalla, jossa oli livenä 15 ihmistä. Olen myös käynyt kouluttamassa tiimiä, jossa oli 3 ihmistä. Haluan alleviivata sitä, että 200 seuraajaa on paljon ihmisiä. Varsinkin jos ne ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita siitä mitä sä teet.

Mitä tämä voisi tarkoittaa rahassa?

Kuvittele vaikka jos 2 näistä 200 ihmisestä ostaisi palvelun joka maksaa 3 500 €. Tällainen palvelu saattaisi olla esimerkiksi verkkosivujen rakentaminen. Tai mieti jos 10 näistä 200 ihmisestä ostaisi valmennuksen, joka maksaa 324 €? Ihan kivoja euromääräisiä korvauksia "vain" 200 seuraajasta.

Haluan puhua näistä asioista, sillä monesti saa sellaisen kuvan, että oman somen rakentaminen olisi jotenkin tosi helppoa. Tai että bisneksen rakentaminen somea hyödyntämällä tapahtuisi yhdessä yössä. En halua missään nimessä vähätellä sitä työn määrää, joka somen tekemiseen uppoaa.

Tulee jatkuvasti uusia ominaisuuksia, pitäisi koko ajan olla jotain sanottavaa ja keksiä tapoja erottua joukosta. Ja siihen päälle pitäisi myös ennen kaikkea olla aktiivinen. Eli oikeasti julkaista säännöllisesti ja pysyä keskusteluissa mukana. Some on siis erinomainen työkalu ja sitä todellakin kannattaa hyödyntää, mutta se on ihan oikeaa työtä.

Se vaatii sitoutumista, se vaatii aikaa, se vaatii itsensä kouluttamista, se vaatii ideoita, se vaatii visuaalista näkemystä, ehkä jopa vähän visuaalista suunnitteluosaamista ja ennen kaikkea se vaatii sen, että sisällöntuotanto pysyy aktiivisena eikä luovuta siinä kohtaa kun tuntuu ettei mikään etene.

Jos tämän pohdinnan vetäisin yhteen niin jotenkin niin, että mikä tahansa määrä sinulla onkaan seuraajia, on sinulla mahdollisuus vaikuttaa näihin ihmisiin. Sinulla on mahdollisuus rakentaa omaa yhteisöä ja some-heimoa. Älä siis turhaan soimaa itseäsi jostain tietystä luvusta, koska seuraajat ovat ihan oikeita ihmisiä, jotka ovat itse valinneet painaa seuraa-nappulaa. Se jos mikä on mahtava juttu.

Uusimmassa podcastissä jaan 10 vinkkiä, joilla kasvatat some-seuraajiesi määrää ja vahvistat some-yhteisöäsi. Kuuntele jakso Spotifyssa.

 Mel | @iammelschmidt

Ps. Tilaa uutiskirjeemme ja liity sisäpiiriin! Lähetämme sinulle vinkkejä ja työkaluja brändäykseen liittyen. 🔥

Uusimmat blogipostaukset

5 vinkkiä sisällöntuotantoon ja some-markkinointiin

Elämänpyörä-työkalu avuksi elämän resetoimiseen

Domainin eli verkkotunnuksen rekisteröinti