Henkilöbrändäys LinkedInissä – 5 toimivaa vinkkiä

brändäys verkostoituminen
Henkilöbrändäys LinkedInissä

Asiantuntijoiden mesta. Verkostoitumisen pyhättö. Työnhaun ja brändäämisen keskeinen paikka. Kyseessä on tietysti LinkedIn.

LinkedIn jakaa ihmiset karkeasti ottaen kolmeen ryhmään: rohkeisiin, kokeilunhaluisiin ja epävarmoihin. Alustalta löytyy nimittäin niitä persoonia, joilla homma on hyvin hanskassa. Niitä, jotka vielä etsivät omaa tapaansa verkostoitua ja myös niitä, jotka eivät tiedä, mihin suuntaan pitäisi mennä tai mitä ylipäätään tehdä LinkedInissä.

Haluatko saada henkilöbrändisi loistamaan? Jos nyt nyökkäilet innostuneena, jatka ihmeessä lukemista. Tässä blogiartikkelissa tuon nimittäin esille 5 toimivaa vinkkiä, joilla onnistut varmasti.

Uskallan myös antaa vinkeille 100 % takuun – näitä olen itse käyttänyt LinkedInin haltuunotossa ja oman brändin esille tuomisessa.

Profiili kuntoon

Aloitetaan tärkeimmästä eli profiilista. Profiilin on oltava viimeisen päälle valmis, koska kyseessä on sinun virtuaalinen käyntikorttisi. Ei siis kannata heitellä tietoja miten sattuu ja ajatella, että ehtii tämän myöhemminkin päivittää. Ehkä sitä “parempaa aikaa” ei koskaan tule?

Kiinnitä huomiota profiilikuvaan, esittelytekstiin ja ajan tasalla oleviin koulutus-/työkokemustietoihin. Saat vietyä profiilisi ihan toiselle tasolle persoonallisella, massasta erottuvalla headlinella (otsikolla) sekä lisäämällä omia työnäytteitä (referenssit).

Ensivaikutelma ratkaisee

On kyseessä sitten keskusteluun osallistuminen tai oma profiili, ensivaikutelman on oltava paras. Henkilöbrändäyksessä on jätettävä itsestään paras mahdollinen mielikuva.

Mielikuva auttaa monella tapaa:
• sinuun otetaan helpommin yhteyttä
• sinun postauksiin reagoidaan nopeammin
• sinut muistetaan, kenties tägätään muihin julkaisuihin
• osaamistasi arvostetaan ja sinulle halutaan antaa tilaa loistaa.

Suosittelen olemaan ihan oma itsesi. Anna persoonallisuuden tulla esille, koska fakta on se, että aito voittaa aina feikin persoonan.

Aktiivisuus

Kun LinkedIn-profiili on luotu, seuraava ratkaiseva steppi on käsillä: on käärittävä hihat ylös ja ryhdyttävä töihin. Tämä on monen kompastuskivi, ja näin ollen myös henkilöbrändin kehittymisen este: ei tehdä yhtikäs mitään. Ollaan vain ja ajatellaan LinkedIn-profiilin kantavan pitkälle.

Näin se ei oikein ole. Aktiivisuus ja itse teot vievät pitkälle. Jos sinulla on motivaatiota oman brändin kehittämiseen, tuskin jäät tuleen makaamaan. LinkedIn on sosiaalisen median kanava, eli muistathan nämä kaksi asiaa: sisällöntuotto ja vuorovaikutus. Tee juuri sellaista sisältöä, kuin haluat. Sinulle sopivalla tahdilla. Ja ota myös muut huomioon: kommentoi, vastaa kommentteihin, lähetä viestejä, kommunikoi.

Toistoja, toistoja

Voi turhauttaa, kun omat postaukset eivät saa suurta huomiota. Ehkä harmittaa, että jää liikaa muiden jalkoihin. En suosittele toisiin vertaamista, tee vain sitä sinun omaa juttua. Ja muista: negatiiviset tunnetilat syövät voimiasi, eivät vahvista.

Toistot ovat avain menestymiseen. Kaikki ovat aloittaneet pohjalta, myös ne kokeneemmat konkarit ja alan asiantuntijat. Jatka vain sitkeästi hommia.

Osaaminen esille

Monelle suomalaiselle oman osaamisen esitteleminen on… itsekeskeistä oman navan tuijottelua. Höpö höpö, sanon minä. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu myös jonkin sortin vaatimattomuus – omasta tekemisestä ei mielellään pidetä meteliä. Jos kuitenkin tavoitteenasi on henkilöbrändin kehittäminen, unohda edellä mainitut seikat.

Ei kannata ujostella. Henkilöbrändäyksessä on kyse (monen muun asian lisäksi) oman osaamisen esille tuomisessa. Kerro siis rohkeasti, mitä teet ja esittele esim. työnäytteitäsi. Osaamista voi tuoda myös LinkedIn-artikkelin tai LinkedIn uutiskirjeen muodossa.

- Jasmina

Kirjoittajasta:
Jasmina Fettah on luova markkinoinnin ja sisällöntuoton osaaja. Somessa hän puhuu myös henkilöbrändäyksen tärkeydestä. Löydät hänet myös LinkedInistä ja Instagramista.

Uusimmat blogipostaukset

5 vinkkiä sisällöntuotantoon ja some-markkinointiin

Elämänpyörä-työkalu avuksi elämän resetoimiseen

Domainin eli verkkotunnuksen rekisteröinti