Kuinka saada lisää seuraajia Instagramissa: 10 vinkkiä brändin vahvistamiseen

sosiaalinen media
Kuinka saada seuraajia Instagramissa

Julkaisin aiemmin blogipostauksen, jossa pohdin onko 200 some-seuraajaa liian vähän. Aiheesta heräsi myös keskustelua Facebookissa ja yleinen mielipide sekä näkemys on, että 200 laadukasta seuraajaa, jotka ovat aidosti kiinnostuneita siitä mitä tarjoat, on paljon parempi kuin väärin perustein tullutta 2 000 tai 20 000 seuraajaa. Myös seuraajien sijainnilla ja sitoutumisella koettiin olevan suurempi arvo.

"Paikalliselle palveluyritykselle ei ole mitään iloa ympäri maailmaa tulevista seuraajista. Se ei konkretisoidu kassavirraksi mitenkään."

Tässä tekstissä jaan 10 vinkkiä siihen, kuinka seuraajien määrää voi kasvattaa ja kuinka omaa suhdetta näihin seuraajiin voi vahvistaa.

Näin saat lisää sitoutuneita seuraajia Instagramissa

1. Aseta tekemiselle tavoitteet. Miksi olet somessa ja miksi haluat näkyä siellä? Miksi haluat saada uusia seuraajia? Kirkasta ensin itsellesi miksi uusien seuraajien saaminen on niin tärkeää. Haluatko kasvattaa lämpimien liidien määrää? Haluatko ohjata seuraajiasi uutiskirjelistallesi? Mitattavien (kuten numeeristen) tavoitteiden asettaminen on tärkeä askel, sillä ilman niitä on käytännössä mahdotonta seurata omaa edistymistä ja tarvittaessa muuttaa toimenpiteitä.

2. Tee päätös siitä mikä markkinarakosi on. Minkä ongelman ratkaiset ja kuka on asiakas jolle sosiaalista mediaa teet? Kun pyrit puhumaan yhdelle ihmiselle, on sisältöjen tuottaminen helpompaa. Kapealle kohderyhmälle puhuminen auttaa sinua luomaan juuri heitä kiinnostavaa sisältöä, jolloin vedät herkemmin puoleesi juuri niitä, jotka ovat todennäköisemmin valmiita myös maksamaan palveluistasi.

3. Kirkasta brändisi ydinviesti ja ydinviestit. Mitä brändisi haluaa sanoa? Miksi some-brändisi on olemassa? Ydinviestit kokoavat brändisi kivijalan, sekä tulokset joita saat aikaan. Ydinviesteihin voit myös sisällyttää arvojasi sekä kuvailla tuloksia, joita asiakkaasi voi avullasi saavuttaa.

4. Luo helposti jaettavaa sisältöä. Resonoikovatko julkaisusi niin hyvin, että kohderyhmäsi haluaa jakaa postauksesi omassa kanavassaan? Helpot jaettavat ovat esimerkiksi lainaukset ja motivaatiolauseet, hauskat reelit (huumori) sekä vinkit ja opit. Kun olemassa oleva seuraajasi jakaa sisältösi omalle yleisölleen, löydät paitsi uusia silmäpareja mutta myös boostaat orgaanista kasvua.

5. Luo selkeä ja puoleensavetävä profiili. Hyvästä some-profiilista käy ilmi mitä teet, ketä autat ja millä tavoin autat. Pyri puhumaan yhdelle ihmiselle ja lisää myös selkeä toimintakehoite (call to action). Kiinnitä huomiota myös profiilikuvan laatuun sekä kirkkauteen.

6. Julkaise säännöllisesti. Vaikka kukaan ei aluksi katsoisi. Etsi sinulle toimiva julkaisutahti ja sitoudu tekemiseen. Hyvä yleisohje on, että julkaise feed-postauksia 3–5 kertaa viikossa ja story-postauksia 5 kertaa päivässä. Jos kaipaat tukea oman sisällöntuotantoprosessin luomiseen, tutustu 5 päivän sisällöntuotantotreeniin.

7. Luo monipuolista sisältöä. Etenkin Instagram tarjoaa laajan määrän erilaisia sisältömuotoja. Vaikka algoritmit suosivatkin erilaisia sisältöjä (kuten tällä hetkellä Reelit), hyödynnä myös "vanhoja" sisältömuotoja. Luo videoita, kuvia, reelejä, karuselleja, storyja... 

8. Uudista ja uudistu säännöllisesti. Pidä katsojasi hereillä kokeilemalla erilaisia tapoja tuottaa sisältöjä. Pieni yllätysmomentti on silloin tällöin ihan paikallaan. Luo esimerkiksi reeliin uusi siirtymä, kokeile uusia kuvakulmia, käytä erilaisia visuaalisia elementtejä kuten tarroja, giffejä ja muita grafiikoita. Ole rohkeasti luova ja pidä hauskaa!

9. Muistuta yleisöäsi siitä, mitä haluat heidän tekevän seuraavaksi. Boostaa sitoutumista luomalla simppeleitä toimintakehoitteita. Pyydä seuraajiasi kommentoimaan, tallentamaan tai jakamaan julkaisusi. Pyri ohjaamaan asiakas uutiskirjelistallellesi. Tärkeintä on, että saatuasi jonkun huomion, älä jätä leikkiä kesken.

10. Luo rutiini somen tekemiselle. Fakta on, että jos olet valinnut sosiaalisen median osaksi markkinointistrategiaasi, on sinun myös luotava sisällöntuotantorutiini sen ympärille. Aikatauluta ainakin nämä: julkaisujen ideointi, materiaalien kuvaus sekä editointi ja julkaisujen kirjoittaminen.

Mel | @iammelschmidt

Ps. Tilaa uutiskirjeemme ja liity sisäpiiriin! Lähetämme sinulle vinkkejä ja työkaluja brändäykseen liittyen. 🔥

Uusimmat blogipostaukset

5 vinkkiä sisällöntuotantoon ja some-markkinointiin

Elämänpyörä-työkalu avuksi elämän resetoimiseen

Domainin eli verkkotunnuksen rekisteröinti